“veerkrachtige mensen maken het positieve verschil in organisaties”

energie en werkplezier op het werk

energie_op_het_werkEnergie en werkplezier is persoonlijk en beïnvloedbaar. Werk je vol passie en energie? Dan zie je dit terug bij je collega’s en het werkplezier van jouw team.

Negatieve energie is besmettelijk. In een team zorgt het voor een neerwaartse spiraal. Zodra de sfeer slechter wordt neemt het stress niveau toe. Daardoor lekt de creativiteit weg lekt daalt het werkplezier. En dat is ten slotte niet de bedoeling.

workshop: energie op het werk

Tijdens een interactie workshop neem ik deelnemers mee op een actief en persoonlijk onderzoek. Hoe staat het met je energieniveau? Hoe kan je jouw energie beter managen? Als eerste gebruiken we het bovenstaande werkmodel. Hierdoor krijg je meer inzicht en deelt ieder ervaringen. Vervolgens krijgt men meer zicht op oplossingsrichtingen. De speelse benadering maakt de drempel laag en de impact hoog.

ontwikkeltraject: slimmer en leuker

Het traject Slimmer en Leuker creëert flow op de werkvloer. We combineren individueel leren met samen leren. Leren vindt zowel plaats óp de werkvloer als van de werkvloer. Alles is erop gericht om met kleine stappen zoveel mogelijk energie en impact te genereren. Het traject wordt ondersteund door film en online contact. Het vertrekpunt en de behoefte van de organisatie is bepalend voor de samenstelling en duur van het traject. De speelse benadering maakt de drempel laag en de impact hoog. Resultaat verbetert, productiviteit groeit en de weerbaarheid van de organisatie stijgt. Het ontwikkeltraject wordt verzorgd met Tiemen.

energiemeting

Energie kan je ook meten. Hiervoor werken we met een kwalitatief onderzoek voor individu en team. In gestructureerd gesprek van één uur krijgen teamleden een energiespiegel voorgehouden. Zo ontdekken zij wat hen energie geeft en waar zij energie verliezen. De energiemeting vormt een inspirator voor vervolgactiviteiten van medewerkers en teams. Meer informatie over de energiemeting voor individu en teams.