“veerkrachtige mensen maken het positieve verschil in organisaties”

Radio positief?

Om 07.00 uur gaat mijn radiowekker af. Als eerst hoor ik de pieptoon, dan ‘het journaal’.  Terwijl ik langzaam wakker word, hoor ik over woede en opstand, aanhoudende eurocrisis, bezuinigingen… Elke ochtend roepen politici, alwetende experts en verontwaardigde mensen hun vooruit bedachte boodschap. Terwijl mijn lijf nog loom is, stroomt mijn hoofd vol met meningen en negativiteit.  Wil ik dit nog ontvangen?

Nu ben ik van mezelf een positief mens. Maar wat aandacht krijgt groeit. En ik wil niet  geïnfecteerd worden door negativiteit. Vandaag nam ik een besluit. Ik laat deze vuilniswagen -die Radio 1 heet- voortaan aan me voorbijgaan.  

Ik stel me positieve ochtendradio voor. Een presentator die de kansen van onze huidige tijd onderzoekt. Met aandacht voor de gasten en vol interesse in de mooie kant van onze samenleving. Ik hoor rustige tonen, warmte en natuurlijke vrolijkheid. Ik denk aan een nieuw radioprogramma in de ochtend: Radio Positief. Welke omroep wil?

Heb jij ook zin in meer positiviteit? Dan hier een tweetal aanraders. Dagelijks ontvang ik positiviteit via Mark voor Positiviteit, ook te volgen via twitter. Meer over Vuilniswagens voorbij laten gaan? Lees dan deze boekrecensie over De wet van de Vuilniswagen van David Polley.

Share This Post:

Comments ( 1 )

  • Melissa Jonker says:

    Het abonnement op mijn krant bracht ik onlangs terug van zes naar drie dagen. Al die doemberichten op mijn maag tijdens het ontbijt. En dan moet de dag nog beginnen. Hoe kan ik zo de moed erin houden? Zoals jij zegt Petra: de kansen zien die deze tijd biedt? We hoeven onze ogen niet te sluiten voor de realiteit. Maar wat is die realiteit? Die is in ieder geval niet zo eenzijdig negatief als media ons voorschotelen. Meer positiviteit? Ik ben voor!

The comments are now closed.