“veerkrachtige mensen maken het positieve verschil in organisaties”

energie & werkplezier op het werk

energie_op_het_werkEnergie is persoonlijk en beinvloedbaar. Werk je vol passie en energie? Dan zie je dit terug in de onderlinge samenwerking én het gezamenlijk werkplezier. Ik gebruik een eenvoudig model om in gesprek te gaan over ons eigen energieniveau. Tijdens workshops, energiemetingen en ontwikkeltrajecten.

Negatieve energie is besmettelijk. In een team zorgt het voor een neerwaartse spiraal. De sfeer wordt slechter, het stress niveau neemt toe. De creativiteit lekt weg en het werkplezier daalt. Negatieve energie heeft effect op alles en iedereen. Jammer!

workshop: energie op het werk

Energie is een ingang om gevoel, gedachten en gedrag bespreekbaar en hanteerbaar te maken. Tijdens een interactie workshop neem ik deelnemers mee op een actief en persoonlijk onderzoek. Hoe staat het met je energieniveau? Hoe kan je jouw energie beter managen? We maken gebruik van het bovenstaande werkmodel. Door ervaring te delen krijgt men meer zicht op oplossingsrichtingen. De speelse benadering maakt de drempel laag en de impact hoog.

ontwikkeltraject: slimmer en leuker

Het traject Slimmer en Leuker creëert flow op de werkvloer. We combineren individueel leren met samen leren. Leren vindt zowel plaats óp de werkvloer als van de werkvloer. Alles is erop gericht om met kleine stappen zoveel mogelijk energie en impact te genereren. Het traject wordt ondersteund door film en online contact. Het vertrekpunt en de behoefte van de organisatie is bepalend voor de samenstelling en duur van het traject. De speelse benadering maakt de drempel laag en de impact hoog. Resultaat verbetert, productiviteit groeit en de weerbaarheid van de organisatie stijgt. Het ontwikkeltraject wordt verzorgd met Tiemen.

energiemeting

Energie kan je meten. Hiervoor werken we met een kwalitatief onderzoek voor individu en team. In gestructureerd gesprek van één uur krijgen teamleden een energiespiegel voorgehouden. Zo ontdekken zij wat hen energie geeft en waar zij energie verliezen. De energiemeting vormt een inspirator voor vervolgactiviteiten van medewerkers en teams. Meer informatie over de energiemeting voor individu en teams.